Orechy

Orechy často zaraďujeme do nášho menu aj preto, že majú nezameniteľný vplyv na naše telo a zdravie.

Orechy často zaraďujeme do nášho menu aj preto, že majú nezameniteľný vplyv na naše telo a zdravie. Samozrejme je veľa druhov orechov, ale všetky sú prospešné a nemali by sme zabúdať ich zaraďovať do nášho jedálnička. Či už ako prísadu do jedla alebo maškrtu.
 
Obsahujú bielkoviny, vitamíny, horčík, železo a sú dobrým zdrojom omega-3 mastných kyselín.
 
Vlašské orechy - sú najbohatším zdrojom zdravých tukov a plné vlákniny a horčíka. Ich konzumáciou môžeme predchádzať zápalom a riziku ochorenia. Znižujú cholesterol a ochraňujú cievy.
 
Lieskovce - tieto orechy sa ľahšie trávia, sú zdrojom draslíka, vitamínu E a bielkovín. Čo sa týka srdcovo cievnych ochorení tak sú jednoznačne najzdravšie.
 
Mandle - obsahujú viac vlákniny a majú minimálny obsah sacharidov. Zaradením do jedálnička si môžeme znížiť cholesterol a taktiež pokles brušného tuku.